Párolt savanyúkáposzta
Hozzávalók:
3 diónyi zsír
6 evőkanál cukor
1 csipet só
4 dl víz
1 kg savanyúkáposzta
Elkészítés:
A káposztát kevés vízben egyszer kimossuk és jól kinyomkodjuk belőle a vizet. A zsírt egy lábasban felolvasztjuk. Beletesszük a cukrot, és aranybarnára karamellizáljuk. Rátesszük a kinyomkodott káposztát, a csipet sót, a 4dl vizet és összeforgatjuk. Kb 35 percig fedő alatt pároljuk, majd utána fedő nélkül gyakran megkeverve addig pároljuk, míg az összes vizet el nem forrja. Mire elforrja a vizet addigra pont megpuhul, és enyhén aranybarna szinezetet kap a káposzta. Tálalhatjuk bármilyen natúr sültekhez, vagy rántotthúshoz, akár disznótoros mellé is.
Képek:
Szavazás