Klasszikus tiramisu
Hozzávalók:
1/2kg mascarpone sajt
2 csomag babapiskóta
4 tojás
3-4 evőkanál kristálycukor
kávé, konyak, cukormentes kakaó
Elkészítés:
A tojássárgájába 3-4 evőkanál cukrot robotgéppel elkeverünk, belekanalazzuk a mascarponét és tovább dolgozunk a robotgéppel. A tojásfehérjébe kevés cukrot teszünk, és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal lágyan belekeverjük a fehérjét a mascarponés, tojásos krémbe. Kb. 2 bögrényi kávét csinálunk, bele 1-2 kupaknyi konyakot öntünk. A babapiskótát belemártogatjuk a konyakos kávéba mindkét oldalán. Nagy tálba sűrűn lerakjuk az áztatott babapiskótát, rá egy sor krémet teszünk, újra babapiskóta, újra krém, amíg el nem fogy. Krémmel fedjük be a tetejét. Átszitált cukormentes kakaóport szórunk a tetejére. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük.
Képek:
Szavazás