Harcsapaprikás
Hozzávalók:
1 kg harcsa
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg sertészsír
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só
Elkészítés:
A harcsát többször megmossuk, közben gondosan lekaparjuk a nyálkát a bőréről, kibelezzük, és nagyobb darabokra felvágjuk. Besózzuk, majd a fejét egyliternyi vízzel feltesszük főni, hogy legyen egy kevés halalaplevünk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsírban megfuttatjuk, és rátesszük a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, és meghintjük pirospaprikával. Óvatosan megkeverjül, felöntjük a leszűrt halalaplével, és fedő alatt megpároljuk. Amikor a hal már majdnem megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levét. Még egyszer felforraljuk. A tetejére kevés tejfölt locsolok. Paradicsomszeletekkel díszítem.
Képek:
Szavazás