Tojásleves
Hozzávalók:
1,5 liter víz
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál csemege pirospaprika
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5-6 teáskanál őrölt fűszerkömény
8 tojás
só, delikát (ízlés szerint)
Elkészítés:
Először, megcsináljuk a rántást (olajból, lisztből) majd hagyjuk kihülni egy kicsit és hozzátesszük a pirospaprikát. Egy kevés vizzel felöntjük és lassú tüzön kevergetjük. Majd felöntjük vizzel és beletesszük a vöröshagymát egészben, és a zúzott foghagymát. Felforraljuk, majd lassú tőzön folytatjuk tovább. Beletesszük a fűszerköményt, a sót és a delikátot, majd két darab tojást és elkevergetjük. Utána óvatosan beletesszük a maradék 6 tojást és kevergetés nélkül hagyjuk 10 percig főni, hogy szépen egyben maradjanak!
Képek:
Szavazás